zwangerschapscursus       borstvoedingsinfo 2       babymassage 2       draagconsult     draagworkshop 2  
Zwangerschapscursus
 Borstvoedingsinfo  Babymassage  Draagconsult  Workshop Babydragen  
         
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zwangerschapscursus

Hier krijg je een hele hoop informatie over je zwangerschap. Wat kan je verwachten van je zwangerschap van de eerste tot de laatste maand. De groei en ontwikkeling van jullie baby. Welke kwaaltjes horen hierbij met de nodige tips. Wat is arbeid. Hoe omgaan met de pijn. Welke soorten weeën zijn er? Welke houdingen kan je aannemen tijdens de arbeid en bevalling? Hoe verloopt een bevalling.zwangerschapscursus

Wie: jij en je partner (of iemand anders, moeder of vrienden, die je begeleid doorheen je zwangerschap indien je partner niet kan)

Wanneer: één cursus bestaan uit 2 delen, je start best rond 20 weken met deel 1, voor meer informatie mag je me contacteren(link)

Wat kost het: je persoonlijk aandeel is 15 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borstvoedingsinfo

Ik probeer je een beeld te geven van wat borstvoeding inhoud. Waarom maakt jou lichaam melk, hoe kan je dit stimuleren, de voordelen, de nadelen, de (tijdelijke) ongemakken met bijbehorende tips, hoe, hoe vaak en hoelang moet jou baby aan de borst.borstvoedingsinfo a

Wie: jij en je partner (of iemand anders, moeder of vrienden, die je begeleid doorheen je zwangerschap indien je partner niet kan)

Wanneer: 1 avond tussen, best tussen 30 en 35 weken.

Wat kost het: je persoonlijk aandeel is 15 euro.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Babymassage

Dat moet je zeker eens gedaan hebben. Ik leer jullie de basis zodat jullie thuis verder kunnen experimenteren.babymassage a

Wie: jij en je baby

Wat moet je meebrengen: 2 handdoeken en luiers, ik zorg voor de olie.

Wanneer: Nadat je baby de leeftijd van 6 weken heeft overschreden.

Wat kost het: je persoonlijk aandeel is 15 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draagconsult

Je wilt graag je kindje dragen, maar je weet niet goed welke mogelijkheden er allemaal zijn.
Je hebt al een drager en de handleiding al een aantal keer gelezen, talloze filmpjes gezien op het internet, raad gevraagd aan anderen, en toch lijkt het dragen van je kindje niet goed te vlotten.
Je draagt je kindje al een tijdje, maar je wilt nu graag een andere draagtechniek of draagsysteem onder de knie krijgen.

Als draagconsulente kan ik je daarbij helpen. Tijdens een consult geef ik je de vaardigheden en het vertrouwen om je kindje op een veilige en prettige manier te dragen.

Informatief consult: € 30,00 euro (*/ **)

Wil je graag je kindje dragen, maar twijfel je nog over het soort drager, dan is een informatief consult een goede gelegenheid om met verschillende dragers en draagtechnieken kennis te maken. Je krijgt uitleg over het dragen en de mogelijkheden die er zijn. Je kan de verschillende dragers bekijken en uitproberen en er natuurlijk vragen bij stellen. Tijdens een informatief consult is het niet de bedoeling dat er knooptechnieken aangeleerd worden.
Een informatief consult kan zowel individueel als in groep en op een locatie naar keuze.

Een informatief consult kan je telefonisch of per e-mail bestellen.

Individueel draagconsult

Volledig draagconsult € 45,00 (*/**)
Tijdens een volledig draagconsult leer je in ruim anderhalf uur een techniek naar keuze aan om je kindje te dragen. Naast een stukje theorie oefenen we ook uitgebreid met een draagpop zodat je de techniek voldoende beheerst. En nadien met jou baby.
Het consult gaaat door op een plaats van jouw keuze, het is daarbij handig dat een tweede persoon eventueel voor je kindje kan zorgen tijdens het oefenen.
Ben je al in het bezit van een doek of drager, breng deze dan gerust mee.

Opfrisconsult € 25,00 (*/**)
Wanneer je reeds voldoende knoopervaring hebt, maar graag een bepaalde knoop verfijnt of een variatie op een gekende knoop wenst aan te leren, dan kan je ook kiezen voor een opfrisconsult. We werken goed door en in een uurtje tijd ben je een knoopwijze rijker.
Het consult gaaat door op een plaats van jouw keuze, het is daarbij handig dat een tweede persoon eventueel voor je kindje kan zorgen tijdens het oefenen. Oefenpop en doeken worden voorzien, maar je mag natuurlijk ook je eigen draagdoek gebruiken.

SSC-consult € 25,00 (*/**)
Zie je het knopen niet zitten, maar wil je toch graag je kindje dragen, dan kan je ook kiezen voor een ssc (een zachte, voorgevormde drager).
Tijdens een ssc-consult oefenen we eerst met draagpop en de drager(s) van jouw keuze. Nadien met jou baby en de gekozen drager. Duurtijd: ongeveer een uur.
Het consult gaaat door op een plaats van jouw keuze, het is daarbij handig dat een tweede persoon eventueel voor je kindje kan zorgen tijdens het oefenen.
Ben je al in het bezit van een ssc, breng deze dan gerust mee.

Een individueel consult kan je telefonisch of per e-mail bestellen.

Duoconsult

Volledig draagconsult € 65,00 (*/**)

Jij en je partner of een vriend(in) willen beiden jullie kindje(s) dragen; tijdens een duoconsult leren jullie samen een draagtechniek aan. Naast een stukje theorie oefenen we ook eerst uitgebreid met een draagpop en draagdoeken zodat jullie de techniek voldoende beheersen.Nadien volgt het echte werk met jullie baby.
Het consult gaaat door op een plaats van jullie keuze; het is handig maar niet noodzakelijk dat een derde persoon eventueel voor jullie kindje(s) zorgt tijdens het oefenen.

Opfrisconsult € 35,00 (*/**)
Hebben jullie reeds voldoende knoopervaring, maar willen jullie graag een bepaalde knoop verfijnen of een variatie op een gekende knoop aanleren, dan kunnen jullie ook kiezen voor een opfrisconsult. We werken samen goed door en in ruim een uurtje tijd zijn jullie een knoopwijze rijker.
Het consult gaaat door op een plaats naar keuze, het is handig maar niet noodzakelijk dat een derde persoon eventueel voor jullie kindje(s) zorgt tijdens het oefenen. Oefenpop en doeken worden voorzien, maar jullie mogen natuurlijk ook de eigen draagdoek gebruiken.

SSC-consult € 35,00 (*/**)
Willen jullie liever jullie kindje(s) dragen in een ssc (zachte, voorgevormde drager), dan kunnen jullie kiezen voor een ssc-consult. We oefenen ruim een uurtje met draagpop en drager(s) naar keuze. Het is handig maar niet noodzakelijk dat een derde persoon eventueel voor jullie kindje(s) zorgt tijdens het oefenen.
Breng gerust je eigen ssc mee.

Een duoconsult kan je telefonisch of per e-mail bestellen.

Consult op maat

Wil je noch het één, noch het ander? Of een beetje van allebei? Dat kan! Informeer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de mogelijkheden!

Kadoconsult – naar keuze

Draag je zelf al en ken je iemand die je de geneugden van het dragen kado wil doen? Vraag dan via mail een kadobon aan met een bedrag naar keuze!.

Alle consulten kunnen zowel bij mij als in je eigen vertrouwde omgeving doorgaan.

* | Heb je extra tijd nodig om te oefenen of wil je graag extra info dan reken ik per half uur € 15,00 aan.
** | Verplaatsingskosten: als ik tot bij jullie moet komen reken ik verplaatsingskosten aan indien ik meer dan 15km moet rijden reken ik € 0,15/km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Workshop Babydragen

Je wilt graag met gelijkgestemde zielen leren knopen of dragen? Dan kan je bij Draaghoop ook terecht voor workshops.
Een workshop gaat door op een locatie naar keuze.
Het is ook mogelijk om de workshop bij draaghoop te volgen.

Workshop buikdragen

Buikdragen voor beginners
De workshop buikdragen voor beginners is ideaal als kennismaking met het dragen van je kindje.
Buikdragen kan met een rekbare doek, een geweven doek en met een voorgevormde drager. Verschillende draagpoppen en dragers worden voorzien.
Wanneer je de techniek met de draagpop onder de knie hebt, kan je desgewenst ook oefenen met je kindje.
Aan het einde van de workshop kan je je eigen kindje veilig en ergonomisch dragen op de buik en ben je er klaar voor om samen de wereld al dragend te verkennen.

Deze workshop wordt georganiseerd op een locatie naar keuze. Een workshop duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de 2 en de 3 uur.
Ben je al in het bezit van een doek of drager, breng deze dan gerust mee.

Buikdragen voor gevorderden
De workshop buikdragen voor gevorderden is ideaal wanneer je reeds enige draagervaring hebt.
We overlopen de verschillende draagwijzen en je techniek wordt bijgeschaafd en verfijnd. Zowel het buikdragen met een rekbare doek, een geweven doek en met een voorgevormde drager kunnen aan bod komen. Verschillende draagpoppen en dragers worden voorzien.
Aan het einde van de workshop kan je je eigen kindje veilig en ergonomisch dragen op de buik en ben je er klaar voor om samen de wereld al dragend te verkennen.

Deze workshop wordt georganiseerd op een locatie naar keuze. Een workshop duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de 2 en de 3 uur.
Ben je al in het bezit van een doek of drager, breng deze dan gerust mee.

Workshop heupdragen

Heupdragen
Met een pasgeborene is het heupdragen een van de betere technieken op ergomisch vlak. Dragen op de heup zorgt voor een optimale spreiding van de beentjes van je baby. Maar ook bij al wat oudere kindjes kan heupdragen een welkome techniek zijn. Beginnende stappers willen vaak even rusten om 10 minuutjes later alweer zelf de wereld te verkennen. Een sling bij de hand zorgt ervoor dat je tegemoet komt aan de vraag van je peuter.
Heupdragen kan met een korte en een lange geweven doek en met de ringsling. Draagpop en ringslings of draagdoeken worden voorzien.
Wanneer je de techniek met de draagpop onder de knie hebt, kan je desgewenst ook oefenen met je kindje.
Aan het einde van de workshop kan je je eigen kindje veilig en ergonomisch dragen op de heup en ben je er klaar voor om samen de wereld al dragend te verkennen.

Deze workshop wordt georganiseerd op een locatie naar keuze. Een workshop duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de 2 en de 3 uur.
Ben je al in het bezit van een ringsling of draagdoek, breng deze dan gerust mee.

Workshop rugdragen

Rugdragen voor beginners
Je wilt graag je handen vrij, maar je baby dichtbij? Of je hebt een al wat ouder kindje en wilt graag rugdragen? Tijdens de workshop rugdragen voor beginners leer je je kindje op een veilige manier op je rug te zetten en er natuurlijk ook weer af te halen. We leren de rucksack draagwijze, ideaal voor kleine baby's. Liever rugdragen met een ouder kindje, dan kan je kiezen voor enkele andere rugdraagtechnieken of aan de slag gaan met een ssc (een zachte, voorgevormde drager). Verschillende draagpoppen en dragers worden voorzien.
Wanneer je de techniek met de draagpop onder de knie hebt, kan je desgewenst ook oefenen met je kindje.
Aan het einde van de workshop kan je je eigen kindje veilig en ergonomisch dragen op de rug en ben je er klaar voor om samen de wereld al dragend te verkennen.

Deze workshop wordt georganiseerd op een locatie naar keuze. Een workshop duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de 2 en de 3 uur.
Ben je al in het bezit van een draagdoek of draagzak, breng deze dan gerust mee.


Rugdragen voor gevorderden
Je hebt al ervaring met het rugdragen en je kan je kindje op de rug brengen, dan is deze workshop misschien wel iets voor jou. We overlopen de verschillende draagtechnieken en verfijnen waar nodig. Naast de rucksack draagwijze kan je ook kiezen voor de back wrap cross carry, de double hammock of het rugdragen met een ssc. Draagpop en verschillende dragers worden voorzien.
Wanneer je de techniek met de draagpop onder de knie hebt, kan je desgewenst ook oefenen met je kindje.
Aan het einde van de workshop kan je je eigen kindje veilig en ergonomisch dragen op de rug en ben je er klaar voor om samen de wereld al dragend te verkennen.

Deze workshop wordt georganiseerd op een locatie naar keuze. Een workshop duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de 2 en de 3 uur.
Ben je al in het bezit van een draagdoek of drager, breng deze dan gerust mee.

Een workshop kan je telefonisch of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Go to top